Onderhoud van oordoppen op maat

Om ervoor te zorgen dat al je producten optimaal presteren, raden we aan om regelmatig een korte visuele check te doen, en het product goed schoon te houden.

Wat kun je doen?

  • Controleer jouw product(en) altijd voor gebruik op tekenen van slijtage of schade. Dit kunnen materiaalscheurtjes, lakschade of ontbrekende onderdelen zijn.
  • Bewaar jouw maatwerk altijd schoon, droog en donker. Vuil en UV-licht kunnen namelijk het materiaal aantasten. Maak jouw maatwerk dus regelmatig met niet-alcoholhoudende middelen schoon, en bewaar ze in het meegeleverde etui.
  • Wanneer een product met een geluidskanaal hebt, zorg er dan voor dat deze vrij blijft van opgehoopt vuil. Je kan een cerumenpen gebruiken om het kanaal schoon te maken, of beter nog: onze cleaning set gebruiken met bruistablet voor een grondige reiniging.
  • Hetzelfde geldt voor eventuele geluidsfilters. Deze moeten schoon, vrij van opgehoopt vuil en onbeschadigd zijn. Houdt de filters tegen het licht en inspecteer of de binnenzijde schoon en  het membraan intact en egaal van kleur is.

Je investering in maatwerk is belangrijk, en we zijn er om je te helpen het maximale uit je producten te halen. Bekijk onze onderhoudstips, of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt.

Lektesten

Wanneer je een gehoorbeschermer hebt aangeschaft (CUSTOM Music of CUSTOM Performance), raden we aan om jaarlijks een lektest uit te voeren. Deze test helpt vast te stellen of je gehoorbeschermers nog steeds perfect ‘lekdicht’ afsluiten en je gehoor op de best mogelijke manier beschermd wordt.

Waarom is een lektest belangrijk?

  • Het waarborgt de effectieve werking van je gehoorbeschermers.
  • Het helpt mogelijke slijtage of schade te detecteren.
  • Het zorgt ervoor dat je product blijft voldoen aan de hoogste beschermingsstandaarden.

We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Onze specialisten staan klaar om de lektest snel en eenvoudig voor je uit te voeren.